B-luokan ajokortti

  • Ikäraja 18 vuotta
  • Ajo-oikeus henkilö-, paketti- ja muihin autoihin, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.
  • Ajoneuvoyhdistelmät, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa perävaunun kokonaismassa on enintään 750 kg tai koko yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500 kg eikä perävaunun kokonaismassa ylitä vetoauton omamassaa.

Opetuksen voit aloittaa, kun olet täyttänyt 16 vuotta, kuljettajatutkinnon suorittamisen alaikäraja on kuitenkin 18 vuotta. Kuljettajatutkinnon jälkeen Sinulle myönnetään ajokortti, joka on voimassa 15 vuotta.

Ensimmäiseen ajokorttiin kuuluu 4 tuntia (á 45 min) teoriaopetusta. Mikäli Sinulla on jo jokin ajokortti, pakollista teoriaopetusta ei ole. Ajo-opetusta on 10 tuntia (á 50 min).

Erillinen riskienhallintakoulutus on suoritettava ennen kuljettajantutkintoa.

Oppimisvastuu ja aktiivinen rooli on oppilaalla, liikenneopettaja toimii enemmänkin valmentajana --> opetus on entistä vuorovaikutteisempaa. Sähköinen oppimisympäristö tukee oppilaan oman oppimisen ja osaamisen seurantaa ja siten itsearviointiataitojen kehittymistä. Opetuksen tavoitteena on antaa oppilaalle valmiudet siirtyä itsenäiseksi kuljettajaksi.

Autokoulussamme voit muokata teoria- ja ajotuntien suorittamisen aikataulun itsellesi sopivaksi. EcoDriving Start-taloudellisen ajamisen koulutus kuuluu ajo-opetukseen.

B-kortti (ei aiempaa ajokorttia) alk. 1380€ + viranomaiskulut ja liukasratamaksu 55 €
sis. 4 teoriatuntia, 10 ajotuntia, oppimateriaali, auton vuokra tutkintoon ja riskienhallintakoulutus

B-kortti (joku aiempi ajokortti) alk. 1300€ + viranomaiskulut ja liukasratamaksu 55 €
sis. 10 ajotuntia, oppimateriaali, auton vuokra tutkintoon ja riskienhallintakoulutus

Pimeäajo erikseen suoritettuna 100 €

Hinnat sis. alv 24%

Pulkkilan Autokoulu, Pulkkilantie 15 A 2, 92600 PULKKILA 0400-281751 / 040-7398039
juhani(at)liikennekoulutus.net