B-luokan ajokortti - Perusvaihe

• Ikäraja 18 vuotta
  • Ajo-oikeus henkilö-, paketti- ja muihin autoihin, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.
  • Ajoneuvoyhdistelmät, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa perävaunun kokonaismassa on enintään 750 kg tai koko yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500 kg eikä perävaunun kokonaismassa ylitä vetoauton omamassaa.
  • Kolmivaiheisen opetuksen pääpaino on perusvaiheessa. Opetuksen voit aloittaa, kun olet täyttänyt 17 vuotta, kuljettajatutkinnon suorittamisen alaikäraja on kuitenkin 18 vuotta. Kuljettajatutkinnon jälkeen Sinulle myönnetään ajokortti, joka on voimassa 15 vuotta. Ajo-oikeutesi on kuitenkin voimassa enintään 2 vuotta, kunnes harjoitteluvaihe ja syventävä vaihe ovat suoritettu.

Perusvaiheessa teoriaopetusta on 19 tuntia (á 45 min), ajo-opetusta 18 tuntia (á 50 min) sisältäen 2 ajotuntia ajamista vaikeissa olosuhteissa (liukas/pimeä). Oppimisvastuu ja aktiivinen rooli on oppilaalla, liikenneopettaja toimii enemmänkin valmentajana --> opetus on entistä vuorovaikutteisempaa. Sähköinen oppimisympäristö tukee oppilaan oman oppimisen ja osaamisen seurantaa ja siten itsearviointiataitojen kehittymistä. Perusvaiheen tavoitteena on antaa oppilaalle valmiudet siirtyä itsenäiseksi kuljettajaksi harjoitteluvaiheeseen.

Autokoulussamme voit muokata teoria- ja ajotuntien suorittamisen aikataulun itsellesi sopivaksi. EcoDriving Start-taloudellisen ajamisen koulutus kuuluu ajo-opetukseen.

B-kortti 17 ajotuntia 1695€ + viranomaiskulut 211€ (ilman pimeäopetusta)

Korotus A -> AB 12 ajotuntia 1315€ + viranomaiskulut 211€ (ilman pimeäopetusta)

Harjoitteluvaihe

Harjoitteluvaiheessa harjoitellaan itsenäisesti liikenteessä, vaikealta tuntuvia asioita ajamisen kaikilla osa-alueilla. Palautejakson tehtävät löytyvät eautokoulun oppimisympäristöstä.

Harjoitteluvaiheen alkupuolella oppilaiden tulee osallistua palautejaksoon autokoulussa. Palautejakso tulisi suorittaa 1 kk:n sisällä lyhytaikaisen ajokortin saamisesta. Harjoitteluvaiheen aloittamisesta voit sopia opettajasi kanssa heti tutkinnon jälkeen.

Harjoitteluvaihe 2 ajotuntia ja 1 t teoriaa 190€ (ei viranomaiskuluja)

Hinnat sis. alv 24%

Pulkkilan autokoulu, Pulkkilantie 15 A 2, 92600 PULKKILA 0400-281 751