MOOTTORIPYÖRÄ - A1, A2 JA A

Moottoripyöräkortti taskuun jopa viikossa!

A1-kortin ikäraja on 16 vuotta. Ajo-oikeus moottoripyöriin, joiden sylinteritilavuus on enintään 125cm3 ja teho enintään 11 kW. Mikäli Sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, tulee suorittaa myös turvallisuuskoulutus (EAS) 4 teoriatuntia.

A2-kortin ikäraja on 18 vuotta. Ajo-oikeus A1-luokkaa suuremmat/tehokkaammat moottoripyörät, max 35 kW.

Tehorajoittamattoman ”ison” A-kortin ikäraja on 24 vuotta. Opetus ja tutkinto suoritetaan yli 50 kw:n isolla pyörällä.

Mikäli sinulla on jo jokin ajokortti, esimerkiksi mopo tai henkilöauto, pakollista teoriaopetusta ei ole.

Teoriakokeen voi tehdä heti kun ajokorttilupa on haettu. Meiltä saa tarvittaessa myös oppimateriaalit teoriakokeeseen harjoittelua varten. Yleensä ajotunnit aloitetaan kun teoriakoe on mennyt läpi.

Ajotunneilla käytämme nykyaikaisia Senan bluetooth-kypäräpuhelimia joilla oppilas ja opettaja voivat jutella keskenään ajon aikana. Mikäli Sinulla on oma kypäräpuhelin, voit käyttää sitä ajotunneilla mikäli sen saa vain yhdistettyä Senaan.

Ajotunteja myös Kajaanissa!

Kaikki ajovarusteet ajotunneille ja kokeeseen kuuluu kurssihintaan, mutta saat tietysti käyttää myös omia varusteitasi mikäli ne ovat moottoripyöräkäyttöön tarkoitettuja. Ajotunnit voidaan suorittaa yksitellen tai useampi tunti peräkkäin.

Korotuskurssi A1 -> A2 tai A2 -> A

Vähintään kaksi vuotta aikaisemmin saadun moottoripyöräkortin voi korottaa seuraavaan luokkaan korotuskurssilla. Kurssilla on kaksi teoriatuntia ja viisi tuntia ajo-opetusta. Tällöin ei tarvitse suorittaa uutta kuljettajantutkintoa. Kortin voi korottaa myös pelkällä kuljettajantutkinnolla ilman opetusta.

Korotuskurssin ajot käydään yleensä yhtenä päivänä, ajetaan 5 tunnin pyöräreissu esimerkiksi Rokualle. Tarvittaessa ajot myös viikonloppuisin. Opettaja ajaa myös moottoripyörällä ja ajoon kuuluu opettajan suorittamia näyttöjä esimerkiksi jarrutuksista.

Korotuskurssin ajot voidaan aloittaa joko Pulkkilasta tai Kajaanista. Suoritettuasi kurssin, ajokortti on haettava paperilomakkeella, joten älä täytä traficomin sähköistä ajokorttilupahakemusta.

A1 / A2 / A

  • 5 ajotuntia
  • Ajovarusteet
  • Pyörän käyttö tutkinnossa

Korotuskurssi isompaan luokkaan

  • 5 ajotuntia
  • 2 teoriatuntia
  • Ajovarusteet

Opettajana toimii Aino

Moi! Olen toiminut moottoripyöräkouluttajana vuodesta 2017. Ajan oppilaiden perässä (tai joskus myös edellä) omalla pyörällä ja kypäräpuhelimien kautta onnistuu molemmin puolin jutteleminen ajon aikana. Omia pyöräreissuja yritän tehdä aina kun vapaa-aikaa vain on. Kesässä tulee yleensä 5 000-10 000 kilometriä prätkällä rullailtua, tosin suurin osa ajasta on oppilaiden kanssa eli körötellään kylillä taajama-ajoa ja kentällä pyöritään käsittelytehtävien parissa. Kilometrejä siinä hommassa ei aina niin tahdo karttua.

Ajot on sovittu yleensä ihan oppilaan omien aikataulujen ja taitojen mukaan. Toiset on rällänny mopolla jo pienestä asti ja käsittely on helpompaa, toisten kanssa aloitetaan ns. ”alusta” ja harjoitellaan liikkeelle lähtöjä ja vaihtamista ekat tunnit.

Pyöriä meillä on opetusajossa 4. Löytyy Kawasaki KLX125, Kawasaki Z400, Kawasaki ER-6N ja BMW F800GS.

logo_pieni
Tulipa mieleesi mitä tahansa kysyttävää, ole yhteydessä. Soita, laita tekstari tai Whatsapp-viesti!

YHTEYSTIEDOT

Pulkkilantie 15 A 2, 92600 Pulkkila

Juhani: 0400281751
Aino: 0407398039

juhani(at)liikennekoulutus.net

aino(at)liikennekoulutus.net